Mijn schrijversblog 

Er staat een nieuw artikel online. Wat betekent de oorlog tussen Oekraïne en Rusland voor Jehovah's Getuigen?

https://ilonaschomper.auteursblog.nl/artikel/14121

Klokhuis Meet Up over Spinoza, filosoferen en vrijdenken

Op 8 maart 2022 was ik te gast bij de Klokhuis Meet Up over Spinoza. Het was ontzettend leuk om met jonge kinderen na te denken over filosoferen en de vrijheid om zelf na te denken. De Meet Up bekijk je hier:

https://www.youtube.com/watch?v=227LaCe8tWA

Video interview voor de Telegraaf "Praat mee"

Afgelopen zaterdag, 1 mei 2021, kwam dit interview online. Bekijk het interview via onderstaande link:

https://youtu.be/qvLEqrhybyk

Podcast "Held in eigen verhaal"

Eind maart reisde ik naar Amsterdam om daar te gast te zijn in de podcast "Held in eigen verhaal" van Iris Enthoven. Het was voor mij de eerste keer dat ik een podcast deed en ik vond het enorm spannend. Het werd een mooi en open gesprek. Begin april was het zover: je kan de podcast beluisteren (en bekijken) op Spotify en YouTube. 

'Het gezicht van de waarheid' wint BoekGoud in de categorie Geloofszaken! 


Op 29 mei 2020 vond de online uitreiking van BoekGoud 2019 plaats. 'Het gezicht van de waarheid' werd door het lezend publiek verkozen tot winnaar in het genre 'Geloofszaken'.  De prijs bestaat uit een leuk verrassingspakket van Boekscout.nl met daarin onder andere een mooie oorkonde en promotiemateriaal. Het mooiste cadeau was echter het ontvangen van het allereerste exemplaar van mijn boek in hardcover. Ik vond hem al mooi, maar in hardcover is hij helemaal geweldig!  Vanaf nu verkrijgbaar in de webshop van Boekscout.nl.

Klik op deze link voor de webwinkel en bestel het boek 

EX JG Talk

In week 17 deden we een experiment met de nieuwe functie van deze site: EX JG Talk. Een zeer geslaagd experiment. Al bij het eerste spreekuur zaten we al heel snel in een mooi gesprek over onze gezamenlijke achtergrond, ervaringen, hoop voor de toekomst en nog veel meer bijzondere onderwerpen.
Bijzonder was vooral dat we in gesprek waren met in totaal vier personen, die elkaar verder nog niet kennen. Wederom werd heel duidelijk hoe bijzonder het is om als ex getuigen met elkaar van gedachten te wisselen.

Wil je ook een keer met mij en/of één van de buddies in gesprek?
Klik op de knop hiernaast om de videosite te starten.
Wil je er zeker van zijn dat één van ons bereikbaar is, maak dan even een afspraak via het contactformulier of stuur mij een berichtje via Twitter.     
Via Social Media maken we ook de nieuwe spreekuren bekend. Spreken we je snel? 

Mijn schrijversblog

[04/05/2020] Mijn nieuwe blog staat online! Waarom ging ik als zestienjarige, zonder diploma, van school? Hoe staan Jehovah's Getuigen tegenover hoger onderwijs? Je leest het in mijn blog: Een diploma heb je toch niet nodig?

https://ilonaschomper.auteursblog.nl/

Mijn schrijversblog

[14-11-2019] Mijn nieuwe blog staat online!

https://ilonaschomper.auteursblog.nl/

Het gezicht van de waarheid

[01-10-2019] Niemand verlaat de organisatie van Jehovah’s Getuigen zonder kleerscheuren. Als Ilona Schomper deze stap na 33 jaar eindelijk durft te nemen, begint haar reis uit deze besloten wereld naar de echte wereld. Een wereld die onherroepelijk vernietigd zal worden in armageddon. Dat is haar tenminste van kinds af aan geleerd. Als ze in contact komt met andere Ex-Getuigen, valt haar de totale willekeur van het wel of niet uitsluiten, wel of niet mijden en de verschillende strafmaten op. Ze besluit dit verder te onderzoeken, wat resulteert in acht bijzondere ontmoetingen en een kijkje achter de schermen van deze wereldwijde organisatie. Het gezicht van de waarheid is geen bitter verhaal. Het is het ware verhaal van echte overwinnaars!


https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=9926 

Boekpresentatie

[26-10-2019] Boekpresentatie van Ilona Schomper in de bibliotheek van Zoetermeer!